Puur Media

Documentaires

H2 #HetNieuweRijden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In H2 proberen we de mogelijkheden van een waterstof stroom cel te ontdekken als energiebron voor het verkeer. Om antwoorden op onze vragen te krijgen volgen we Jim Hoogmoed, Teammanager Eco Runner TU Delft. Als hij en zijn bouwen aan de Eco Runner 5 voor de Eco Marathon competitie.


We ook praten met professor Ad van Wijk een waterstof deskundige met ons zijn visie deelt op waterstof als energiebron, niet alleen voor auto's, maar ook voor huizen. Om alles realistisch en praktisch te houden onderzoeken we ook de professionele auto-industrie We ontvangen input van Steven van Eijck, voorzitter RAI vereniging, en zijn mening over brandstofcel aangedreven auto's ook toont een grote auto bedrijf hun eerste werkende waterstof auto.

H2 film blog

H2 is te zien op PuurOnDemand.nl

 

Het Nieuwe Eten (Tomorrow's Food)

 

Steeds vaker horen we in het nieuws dat er iets mis is met ons eten. Film maker Benny Vink vroeg zich al geruime tijd af hoe het eten in de toekomst eruit zal kunnen zien. Hij vroeg zich af of de oplossing bv lag in het eten van insecten Maar die hadden niet veel smaak plus zou het voor veel mensen een te grote overstap zijn. Toen hij een keer te gast was in het restaurant van
Jonathan Karpathios bedacht hij dit kan het begin zijn van het nieuwe eten en liep naar de keuken om met de chef te praten. Ze bleken veel raak vlakken te hebben en na 45 minuten besloten samen op zoek te gaan Naar Het Nieuwe Eten en het in film te documenter.

 

De Film
In Het nieuwe eten volgen we Jonathan Karphatios
op de voet en weet filmmaker Benny Vink de chef's visie mooi in beeld te brengen. Er is van alles mis met ons voedselsysteem, vindt Jonathan Karphatios. De vleesconsumptie heeft rampzalige
gevolgen voor het milieu en we eten te veel, te vet,
te veel uit pakjes en te veel van ver. Je kunt toekijken en
niets doen of je kunt proberen het tij te keren en het goede voorbeeld geven. De chefkok koos voor het laatste. In zijn restaurant Vork & Mes komt niets de keuken in waarvan hij de herkomst niet kent. Ongedwongen en met aanstekelijk enthousiasme neemt Jonathan de kijker mee naar zijn leveranciers. In zijn eigen kas vlakbij het restaurant, teelt hij eigenhandig en met veel zorg en liefde bietjes, wortelen, snoeptomaatjes en aardappelen. 'Producten krijgen meer betekenis wanneer je zelf ervaart hoeveel tijd en energie het kost om het te laten groeien', aldus Jonathan. Als kijker krijg je zin om een paar laarzen aan te trekken en ook de handen vuil te maken.

 

Nominaties Het Nieuwe Eten

 

Het Nieuwe Eten is inmiddels vier keer genomineerd in drie landen.

 

Film Food Festival 2014 in Amsterdam

Kinookus Food Film Festival in Kroatie

Film & Cook Festival in Madrid

Film & Cook Festival in Barcelona

 

Film Het Nieuwe Eten film blog

 

Het Nieuwe Eten is te zien op PuurOnDemand.nl

 

 



 

City Rooftops #DeNieuweDaken

De steden worden steeds warmer en de buien steeds harder het lijkt of we een neerwaartse spiraal zitten. Hoe kan dit opgelost worden. Volgens Philip kan dit door het vergroenten van de daken. Op 20 augustus , 2014 zijn we begonnen Philip en de Dakdokters te volgen Philip wil de daken in Amsterdam ombouwen tot eetbare tuinen die daardoor de regen langer vasthouden het gebouw verkoelen en omdat groeten lokaal wordt verbouwd hoeft er geen transport van buiten af plaats te vinden. Hierdoor wordt er minder energie gebruikt en kan de stad weer langzaam afkoelen City Rooftops