Puur Media

Film vertoning en Q&A in Schouwburg Odeon Zwolle


Op 15 januari is de eerste Voedsel des Vaderlands van 2019! Omdat we het nieuwe jaar vol inspiratie willen beginnen, werd de documentaire ‘Het Nieuwe Eten’.vertoond Naast het gezamenlijk bekijken van de film, was er ook een gesprek met de maker Benny Vink.


Op Scheppen - Sandra AlderdenOp Scheppen -  Sandra Alderden

  • Nederlandstalig 
  • 199 pagina's 
  • 9789463679220 
  • april 2018
Samenvatting
In Boeddhistisch klooster Plum Village waar Sandra en Santi non en monnik waren leerden ze over mindfulness en konden ze urenlang stil zitten in meditatie. Nu wonen ze op hun boerderij in het pittoreske Zuidwest Frankrijk en hebben ze hun pijen verruild voor een tuinbroek. Na het horen van zorgelijke verhalen over de wereldvoedselproductie gaan ze uitvinden of voedsel verbouwen ook anders kan en zo ontdekken ze permacultuur, een regenererende manier van tuinieren. En wat blijkt? Tuinieren en een mindful leven zijn prachtig te combineren. Je kleren worden er alleen wat viezer van.
Op Scheppen is doorspekt met humoristische verhalen over Sandra en Santi's ervaringen als beginnende boeren en hun experimenten met de permacultuur technieken. Je leert de basisprincipes van permacultuurtheorie afgewisseld met instructies voor permacultuurprojecten die je in je eigen tuin kunt uitproberen samen met recepten voor (h)eerlijke maaltijden. Een stukje mindfulness wordt aangereikt met informatie over de omstandigheden waarin ons voedsel wordt verbouwd en oefeningen om dieper te kijken. Het is een boek over de liefde voor de natuur en daar willen we graag een toost op uitbrengen: Op Scheppen!

Wat is Puur Media


                           Benny Vink praat op de radio over Puur Media en zijn laatste producties

Gast lessen op Amerikaanse Highschool in de VS


Na een insprende tijd  met de Universiteit van Victoria  op het dak van B in Amsterdam mocht ik nu twee gastlessen geven op Greenville Tech een Amerikaanse Highschool in Greenville Amerika er niks leuker dan met tieners te praten over Acteren,Filmen en hoe we dit duurzaam kunnen doen.
Het Nieuwe Eten uitgezonden bij VPRO


Na vier nominaties en een reisje langs de diverse bioscopen in Europa keert de docu Het Nieuwe Eten met Jonathan Karpathios weer terug in Nederland en heeft VPRO beslote deze uit te zenden tijdens het programma Makers van morgen.

Naast het publiceren  en uitzenden van de docu heeft de VPRO ook een goed interview afgenomen waarin de visie van Puur Media  goed belicht wordt  deze is te vinden op hun 2doc website

Ik ben trots en dankbaar dat de VPRO me heeft toegevoegd aan de groep jong en tallenvolle regisseurs de 2Doc Makers van morgen.

Als je geen lineaire tv kijker bent kan je de film Het Nieuwe Eten zien op PuurOnDemand.
Volgende pagina